Goed geld: wel of geen telefoonlijn?

Open vraag over de landlijn telefoon:

  • Hebben jullie nog een landlijn?
  • Heb je ‘m opgezegd? Wat was de druppel dat je ‘m hebt opgezegd?
  • Of wat is de reden dat je ‘m nog houdt?

We gaan binnenkort verhuizen.

We hebben allebei mobieltjes die voor weinig geld onbeperkt bellen. De mijne binnen de Benelux en een aantal EU landen. Die van mijn man belt de hele wereld over, want hij is van het werk.

Dus vragen we ons af of het nog zinnig is om de landlijn mee te nemen naar het nieuwe huis.

Het kost nu €17,50 abonnement + 23c per minuut buiten de Benelux (binnen Europa). We bellen regelmatig naar Engeland, dus doen we dat liever op Robert z’n mobiel.

Ik ben geïnteresseerd in ervaringen, tips en ideeën.

Bedankt!

phone-499991_1280

7 Comments

  1. Toen ik ontdekte dat we onze vaste lijn helemaal niet meer gebruikten heb ik het abonnement opgezegd.
    Wij belden niet meer.
    En wij werden niet meer gebeld.

    Vanaf dat moment bel ik alleen mobiel.

    Vriendelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

    1. Helemaal mee eens.

      Ik gebruik hem zelf om te bellen.
      Ik heb een mooie headset, waarmee ik makkelijk huishoudelijke taken kan doen tijdens het bellen.

      Er wordt me verteld dat je ook zo’n headset voor mobieltjes kan krijgen. Dat is beter dan op luidspreker zetten. Al werkt de luidspreker functie of steeds beter op mobieltjes.

      Like

  2. Onze overwegingen (maar die hoeven niet voor een ander te gelden):

    1. Wij hebben vaste telefoons op alle verdiepingen dus hoeven we als we naar een andere verdieping willen niet met ons mobieltje in de hand de trap op if af.

    2. Je kunt een vaste telefoon op speaker zetten en dat gaat bij een mobieltje niet goed.

    3. Ik heb nog nooit een mobieltje gehad dat hard genoeg kon bellen dat ik het altijd hoorde. (en er is niks mis met mijn oren)

    Geliked door 1 persoon

    1. Bedankt voor de overwegingen.

      In mijn situatie ervaar ik deze punten alsvolgt:

      Ad 1: onze tweede telefoon boven is als sinds een paar jaar stuk.
      Mijn man zou hem maken, of we gingen een nieuwe handset bijkopen (model al >8 jaar oud).
      We zijn et nooit aan toegekomen, dus kan ik alleen maar concluderen dat er het niet hard genoeg missen. Minimalisme in werking? 😆

      Ad 2: bij mijn huidige mobieltje van 2017 werkt de speaker functie merkwaardig goed. Ik gebruik het best vaak. Eerdere mobieltjes van mij konden dat niet goed aan.
      Het merk van mijn mobieltje staat er wel om bekend dat het exceptioneel goed geluid heeft. Omdat ik hem ook als audioboeken/podcast apparaat gebruik, was dat één van mijn eisen aan mijn mobiel.

      Ad 3: ik heb ook problemen met missen dat het mobieltje afgaat en ook bij belletjes als er een sms binnenkomt.
      Het komt vaak genoeg voor dat hij om onduidelijke redenen niet afgaat of dat ik hem niet gehoord heb omdat hij in m’n tas in de gang zat, of hij komt niet door het geroezemoes heen.
      Echt irritant en ik heb dat nog niet opgelost. Gelukkig zijn er weinig mensen die mij echt stantepede moeten bereiken.
      Toch is dat een nadeel van mobieltjes.
      Al is het nadeel van landlijnen dat je er thuis voor moet zijn. Daarom wordt onze landlijn na 6 keer overgaan doorgeschakeld op mijn mobiel. Daar heb ik wel profijt van.

      Bedankt voor het meedenken!

      Like

  3. Als iemand me echt NU moet hebben, moet ‘ie me op de vaste lijn bellen zeg ik altijd. Om bovengenoemde reden (ik hoor mijn mobiel heel vaak niet).
    Niemand heeft me ooit NU nodig. Ja, toch wel. De kinderen. Die bellen er nog wel eens op. Dus daarom houd ik ‘m. En als zij groot genoeg zijn om niet meer NU te hoeven vertellen dat ze bij vriendje huiswerk gaan maken oid, hebben onze ouders mogelijk de leeftijd of conditie dat ik elk moment bereikbaar wil zijn voor ze.
    Leuke vraag, dit herinnert me eraan dat ik onze vaste lijn weer ga doorschakelen naar mijn mobiel, of omgekeerd, hoe had ik dat ook alweer? Dat was handig. Ja, de vaste lijn naar de mobiel. Ga ik weer doen. Even uitpuzzelen hoe.

    Geliked door 1 persoon

    1. Toen ik overging naar VoIP van mijn internet provider kon ik meteen heel makkelijk een mobiel nummer invullen waar naar overgeschakeld wordt als er thuis niet opgenomen wordt.

      Dus ik sta ineens in de winkel de telefoon op te nemen en zo. Altijd lachen. 😁 Multi tasken ben ik echt slecht in!

      Ik denk dan vaak, als het had kunnen wachten, dan had die persoon ge’appt. Of het zijn mensen/instanties die niet kunnen appen.

      Zo hebben wij het verlossende telefoontjes bij de verkoop van het huis allemaal in de auto gedaan. Heerlijk. De makelaar belde me toch wel op m’n mobiel, maar dat soort grote zaken associeer ik nog steeds met de landlijn thuis.

      We zijn gelijk door gereden naar een knus restaurantje om het te vieren en de stress er uit te hijgen. (Ja oké ik zat te huilen. De serveerster was dan ook heel lief.)

      Like

Laat een reactie achter