Over Mijn Essentialia

Over Mijn Essentialia:

Ik schrijf over alledaagse beslissingen en geldzaken. Daarbij komt ook consuminderen kijken en het vereenvoudigen van het huishouden, de financiën en het leven.

Ik ben op zoek naar de essentie. Hopelijk kom ik zo dichter bij wat werkt en wat niet werkt.

bitmoji-20200114083313.png

Over Astrid:

Ik ben een veertiger met beperkingen en heb vragen over het leven. Hoe doe ik dit, hoe werkt dat? Ik filosofeer soms en uit me met columns en ervaringsverslagen. Ik sta me dingen af te vragen over de gang van zaken, en hoe ik mij daar het beste een weg in kan banen.

Het leven kan soms wel erg ingewikkeld zijn. Door chronisch ziek zijn (CVS en fibromyalgie) en arbeidsongeschiktheid loopt het bij mij nooit al te vlotjes. Medische en emotionele rampen zijn mij ook niet vreemd.

In mijn tweede huwelijk begint er nu toch wat rust te komen in mijn leven. Genoeg om wat achterstallige zaken aan te pakken. Daarover lees je meer in mijn blog.

Je zal veel tegenkomen over ons huis, persoonlijke financiën, ontrommelen, culturele aannames, problemen en oplossingen van alledag. Ook schrijf ik persoonlijke en literaire columns.

Fijn dat je komt kijken. ❤

Astrid

bitmoji-20200114091241.png

14 Comments

 1. Hai!
  Ik zag dat je mij op Kruidjeroermeniet bent gaan volgen. Leuk!
  Nieuwsgierig als ik ben, kom ik nu bij jou kijken 🙂
  Dat zoekende is erg herkenbaar (zelf 42 😉 ) Misschien vind je mijn andere site ook wel leuk: http://www.droomroedel.nl
  Hartelijke groet, Patty

  Like

 2. Hoi Patty, wat leuk. Ik heb inderdaad gisteren je blog bekeken en gaan volgen. Gezellig dat je ook even bij mij langs komt! Ik ga zeker kijken bij je droom roedel!
  Bedankt en groetjes terug, Astrid

  Like

 3. Dag Astrid, leuk dat je mij bent gaan volgen!
  En om in de voetsporen van Patty te treden : kijk eens naar omdenken, soulatwork op facebook. Past erg in jouw existentiële zoektocht denk ik 😉

  Like

 4. Thank you for following my blog! I don’t know any Dutch (although I have visited The Netherlands). I’ll need to use translation services to follow your blog, but I look forward to reading what you have to say.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Belinda, thanks for following me back.
   I write about finances for the average person, decluttering and sensible ways to make life easier and more manageable, so there’s more time for the important things in life.
   But I’m also a movie lover, so that’s how I found your blog.
   Let me know if online translation services help you.
   And give a holler if you are in the Netherlands again. I’d love to meet up.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik kom bij je terecht via de facebook groep non-stop minimaliseren. Wat leuk dat je ook een blog hebt. Een aantal jaar geleden ging ik met heel veel andere vrouwen online opruimen volgens de een-kastje-per-dag methode. Zo ben ik ook gaan bloggen. Wat een leerweg was dat opruimen! Al heel snel leerde ik de diepere boodschap van het bewaren van spullen en waarom het zo moeilijk kan zijn om ergens afstand van te nemen. Het is nog steeds een thema waar ik graag over schrijf.
  Over het algemeen ben ik best tevreden over hoe het nu gaat in mijn huishouden, maar ik zie nog wel dat er terugkerende struikelblokken zijn. De zolder blijft een aandachtspunt. Ik vergelijk de zolder met mijn hoofd (bovenkamer). Als mijn hoofd te vol is, is mijn zolder ook te vol. Zoals je zag op de groep is mijn streven om de zolder dit jaar definitief om te toveren tot een serene plek.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mmmm had ik een uitgebreide reactie ingetypt en moest ik eerst inloggen met mijn wordpress account….
  Ik kom bij je terecht via de fb groep non-stop minimaliseren. Wat leuk dat je ook een blog bijhoudt.
  Een aantal jaren geleden ben ik met een flink aantal andere vrouwen online gaan opruimen volgens de een-kastje-per-dag methode. Zo heb ik mijn hele huis aangepakt. Daardoor ben ik ook gaan bloggen. Man wat een leerweg was het opruimen. Al heel snel leerde ik de diepere betekenis van het opruimen en waarom het zo moeilijk kan zijn om spullen weg te doen. Dat is nog steeds een onderwerp dat me boeit.
  De zolder blijft een punt van aandacht. Ik noem het mijn bovenkamer. Als de zolder rommelig is, is mijn hoofd rommelig. En andersom. Komend jaar hoop ik definitief een mooie serene kamer van de zolder te maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel voor je reactie, Anita. Ik heb je blog bekeken, en wat schrijf je mooie dingen.

   Ik vind ontrommelen ook moeilijk omdat er toch heel veel bij komt kijken. Het is niet alsof je je huis even omtovert in een showroom voor op de film of tv. Dat zou mooi zijn.

   De dingen zijn vergaard over zo’n lange tijd. Daarom probeer ik nu heel bewust te zijn met welke dingen ik nog koop en heb ik ‘verzamelen’ aan hele strakke banden gelegd.

   Ook kan ik nu mijn oude verzamelingen langzaam wegdoen. Afscheid genomen, tijd genomen, laten liggen, en dan komt de tijd eenmaal daar.

   Je serene zolder komt er. Zeker als je gestaag er naartoe werkt. Elke stap moet een stap die kant op zijn, en nooit een stap terug. Dan kom je er, al duurt het even. Ik denk dat als we het snel konden, we het allang voor elkaar hadden. Dus moet het langzaam, als het maar gaat. Heel veel succes!

   Ik heb een aantal jaar geleden de Facebook groep van “1 kastje per dag” gelezen. Die werd toen net gesloten, omdat de persoon die het beheerde klaar was en verder wou met haar leven.

   Naast “465 challenge – non-stop minimaliseren” zijn er een paar leuke opruim-groepen op Facebook, zoals de “365 dagen minimaliseren” , waar het geen extreme minimalisten zijn, maar juist mensen die vooruitgang willen boeken. Daar voel ik me wel thuis, en het is er erg gezellig.

   Heel leuk om van je te horen en om je blog te lezen.
   groetjes uit 020!

   Geliked door 1 persoon

 7. Wat leuk Astrid om je hier te lezen, nadat we elkaar gisteren in het echt, IRL, *shock horror* tegenkwamen miljoen jaar later.
  Op zoek naar de essentie, consuminderen, wijzer met geld… check check dubbelcheck. Heel herkenbaar met al deze zaken heb ik mij jaren intensief beziggehouden. Plus dealen met recidiverende chronische depressies, jeej, dus diverse meer en minder alternatieve therapieen, voeding etc. etc.
  Gelukkig gaat het nu goed met me, recent heb ik het vinkje bipolair2 erbij gekregen, dat is toch wel een upgrade, zo ervaar ik het ieg. En nu sinds ruim twee maanden stabiel fingers crossed stay this way forever. Salie en hennepthee. En af en toe wat “extra tijd” als ik een korte nacht heb, best handig (ik kan enorm goed dimmen niet dippen nu haha).
  Ik ga verder lezen what you’ve been up to… veel liefs!

  Geliked door 1 persoon

  1. Tess! Ik ben nog steeds superblij dat je me herkende! Wat een geheugen!

   Ik heb ook vele alternatieve therapieën gedaan en met voeding geschakeld wat enige verbetering heeft gegeven.
   Zo kwam ik er 10 jaar later achter dat ik diabetische was, nadat ik al die tijd alle suiker had gezworen. Maar artsen wilden me er niet op testen omdat ik niet in de doelgroep zat.
   Toen ik 10 jaar later 40 werd wilde mijn complementaire arts wel toegeven dat bloedprikken uitwees dat het diabetes was, maar hij vond medicijnen niet nodig omdat ik (Ik citeer) “niet dik was”. 😲
   Dus eet ook nog steeds geen suiker. Ik verwacht dat dat niet altijd afdoende zal zijn. Wanneer dat is, weet niemand.

   Ik duim met je mee dat je stabiel blijft!🤞
   Dat moet een lijdensweg geweest zijn. Ik heb een hechte vriendin die gebukt gaat onder klinische depressies, en dat is bij vlagen echt een ramp.
   🌷🌷🌷🌷 op een stabiele toekomst! 🌷🌷🌷🌷

   Ontzettend leuk om je na pakweg 35 jaar weer te zien. Gauw een bakje exotische thee doen. En als er wat is, weet je me nu te vinden.😍

   Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s