Bewust #ontrommelen: 5 dingen die men niet meer in huis heeft.

Volgens het Internet heeft men devolgende dingen niet meer in huis:

 1. DVDs
 2. CDs
 3. Archiefkast
 4. Muurkalender
 5. Afhaalmenu’s

Ik zal wel achterlopen, maar de mensen die ik ken hebben toch zeker een aantal van deze dingen in huis. Die spullen worden ook niet onder stoelen of banken gestoken, dus ik mag wel concluderen dat men zich er niet voor schaamt.

De meeste mensen zijn erg blij met hun CDs, DVDs of halen veel nut uit hun geordende administratie, zichtbare kalender en foldertjes van de plaatselijke afhaal eethuisjes.

 1. Ik hou erg van mijn DVDs. TV en film zijn een grote hobby van mij, dus ik geniet van mijn DVD verzameling. Ik schift er zo nu en dan in, maar de DVDs als categorie blijft.
 2. cd-2588173_1280Mijn CDs liggen inderdaad niets te doen. Nou ben ik raar, ik luister nooit naar muziek. Waarom heb ik die CDs eigenlijk nog? Ik moet ze echt eens wegdoen, maar ben ik nog niet aan begonnen. Ik kan me niet heugen dat ik voor het laatst een CD heb gedraaid. Zeker tien jaar geleden. Ik koop ze al veel langer niet meer, maar die van vroeger liggen er nog allemaal, om over mijn LPs maar te zwijgen.
  Mijn CD collectie en mijn platencollectie mogen dus wel op de schop. Maar oef, da’s wel even iets, om ze echt weg te doen. Uitstellen is makkelijk, want zoveel ruimte neemt het niet in. Misschien toch maar eens deze maand dan?
 3. Mijn man heeft graag zijn stevige archiefkast. Ik heb er ook wat mappen in. We doen hem misschien vier keer per jaar open. Het is dus geen veelgebruikt object. Mijn administratie en dat van het huishouden loopt voornamelijk rond het betalen van rekeningen, en wachten op de vergoedingen van de zorgverzekering.
  Ik doe alleen jaarlijkse informatie en reçu’s van aankopen met garantie in de archiefkast. Die zouden zonder zo’n metalen kast gewoon in een map of een la kunnen.
  Maar mijn man wordt blij van die kast, en dat is heel wat waard. Zo veel spul heeft hij niet, en hij gebruikt hem intensiever dan ik.
  Wat verwacht een mens nou helemaal van een archiefkast. Als ik nu 20 was, deed ik dat vast anders. Als ik mijn man niet had, deed ik het vast ook anders. Ik ben erg blij met mijn man, dus die kast staat daar goed.
 4. Wij hebben geen muurkalender. Goh, toch iets wat ik tegelijk met het gehele Internet ook niet heb.
  Wij doen alles met mijn digitale agenda op mijn smartphone. Mijn man doet niet graag mee aan handige foefjes van de technologie, en zou het liefst nog met zijn analoge telefoon rondlopen, als zijn werk hem geen superdeluxe smartphone had gegeven. Ik heb al keer op keer de digitale agenda gesynchroniseerd met zijn apparaat, maar hij vraagt liever aan mij wat de plannen zijn. Hoe dan ook, is de muurkalender inderdaad niet nodig hier in huis.
 5. Ik heb graag de menuutjes van de plaatselijke afhaal en bezorg in huis. Handig voor wanneer er gasten zijn die pizza of sushi willen bestellen, of voor als we naar zo’n Indiaas restaurantje gaan.
  Ik leg de nieuwe menu’s bovenop, en na een jaar (of zo) doe ik alles wat meer dan een jaar oud is weg, en wat over blijft gaat in het mapje. Dan komen de nieuwe daar weer bovenop, en zo is het makkelijk bijhouden wat courant is en wat een jaar oud is.

Wat heb jij nog graag in huis?

headphones-2588235_1280

12 Comments

  1. Bedankt!
   Wij hebben ook wel eens de internet optie gebruikt om te bestellen. Bijvoorbeeld voor Japans eten. Echt handig als je gelijk alles kan aanvinken en meteen per digitaal betalen.
   Daar gaat het op termijn gewoon heen. Maar we zijn geen grote gebruikers van afhaal en bezorg dus we zien het wel als het zo ver is. 😀

   Like

 1. Boeken staan heel duidelijk niet op de lijst.
  Boeken, voor al foto- en kunstboeken, zullen nooit verdwijnen. Het zullen er, als object, wel minder worden. Maar ook dat zal nofg wel ff duren.

  Leuk stukje!

  Ik:
  DVDs, ja, veel.
  CDs, een klien stapeltje, nooit ontrommeld
  Archiefkast, nee.
  Muurkalender, nee
  Afhaalmenu’s, ja, want ook ik krijg gasten, en dan helpt dat met de inspiratie.

  Ik ben dus niet echt modern, want ik heb ook nog video banden, casettes en platen. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankje! Ook interessant om jouw lijstje te zien.

   Boeken: inderdaad etalerende boeken zijn moeilijk te vervangen. Pas als de digitale e-reader ter grootte van A4 wordt en kleur-echt. Zover zijn we duidelijk nog lang niet.

   Persoonlijk vind ik het moeilijk om naslagwerken digitaal te gebruiken, dus voor mij is dat het gros van wat ik niet kan vervangen met een e-book.

   Ik ben verder niet zo modern. Ik denk dat ik ook nog een paar cassettebandjes heb liggen. 😲

   😁

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb nog een paar dvd’s maar die gaan er ook snel uit denk ik. Verder klopt het met het lijstje. Ik heb de rest niet meer in huis en vind het heerlijk.

  Like

  1. Bedankt voor je reactie!
   Het lijkt me ook wel heerlijk, behalve de DVDS en blu rays. Die hou ik.
   De CDs en afhaalmenu’s, daar komt vast wel een eind aan. Naar mate alles digitaliseeert. Maar ik denk dat mijn man gewoon die archiefkast wil houden. En mijn man vind ik ook heerlijk, dus dat is ook helemaal prima.

   Like

 3. Wij hebben zelfs 2 (twee) archiefkasten, 1 3-ladige voor administratie en hobby 1 en 1 2-ladige voor hobby 2. En we hebben 2 (twee) muurkalenders, 1 voor ’t mooi, en 1 voor de afspraken (Francien’s katten). Afhaalmenu’s hebben we zelfs in een zelfgeknutselde houder. En uiteraard hebben we ook DVD’s en (een paar) CD’s. Er valt dus nog veel te verbeteren. Maar we hebben wel internet…

  Geliked door 1 persoon

  1. Een systeem wat werkt is heel wat waard.

   Hobby’s moeten ook de ruimte hebben, dus ik kan me zo’n tweede archiefkast goed voorstellen.

   Ik weet zelf niet precies wat mijn man in onze archiefkast stopt, maar de keren dat ik hem ernaar gevraagd heb ging het antwoord direct mijn andere oor uit. In denk dus dat het zijn administratie of hobby betreft.

   Ik ben niet neuzerig genoeg om erin te gaan wroeten. Als hij het belangrijk genoeg vindt voor een archiefkast, dan vind ik het allang prima.

   Ik ben benieuwd naar die zelfgeknutselde menu houder! En Julie kalenders zijn altijd erg mooi. Ik kijk er elke keer even naar, wat voor mooi plaatje er nu hangt. 💜

   Like

  1. Ik ken het.
   Ik ben nu wel zo ver dat ik spullen die liggen te verstoffen echt overweeg weg te doen. Maar ik wil niet tegen m’n gevoel ingaan. Dus die gaan langzaam.
   Voor mij is het wel tijd om de lp’s weg te doen. Wie weet deze maand?
   Bedankt voor je reactie. ⚘

   Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s