Lente foto’s uit onze tuin

Viooltjes

Met dit prachtige weer heb ik wat foto’s gemaakt van het natuurschoon dat zomaar (en expres) bij ons in de tuin staat.

Lelietjes-van-dalen
Lelietjes-van-dalen dwars door het sedum heen.

Het sedum heeft mijn man gelegd. Het was te geef van de gemeente. Het was wel een heel gedoe om het thuis te krijgen. Arme echtgenoot moest onder de apenboom (zie verderop) om het te plaatsen. Zodat we nooit meer hoeven te wieden onder de apenboom. En daar lagen nog bollen in de grond. Die hebben we ook lekker laten liggen. Dan is dit dus het resultaat.

Onbekende bol
Onbekende bol, die zich niet liet tegenhouden door de heide die we er pal bovenop geplant hadden.

Ook zo’n heerlijke verrassing. Er komt nog steeds van alles uit de grond.

Euonymus Emerald Gold
Deze Euonymus Emerald Gold hebben we gratis bij het huis gekregen.

De Emerald Gold (Kardinaalshoed) heeft onze achtertuin kleur gegeven, de hele winter lang. Ik zoek nog wat planten die ook de winter kleur kunnen geven, want het was (bijna) een doods geheel in de wintermaanden.

Slangenden of apenboom
We denken dat deze slangenden of apenboom ongeveer 10 jaar oud is. Hij is leuk en we houden hem!

Elke week komt er een senioren groep voorbij wandelen (en rollen) op ons stuk ‘woonerf’. Ze stoppen altijd even voor de slangenden, wijzen, babbelen en gaan weer door. Zo leuk!

Viooltjes
De viooltjes hebben de winter goed overleefd en lijken aan te jongen. Kleur!

Het zou jammer zijn als de viooltjes afsterven, want ook deze hebben de hele winter vrolijk gestaan. Geen idee of dat normaal is, maar wel heel geweldig. Anders koop ik gewoon elk jaar nieuw, mocht dat nodig zijn. Het is een vrolijke boel.

7 Comments

 1. Tuinfoto’s kan ik altijd zo van genieten .Lelietjes van Dalen zou ik ook wel willen maar die woekeren blijkbaar erg ,en ik heb maar twee kleine postzegeltjes.Prachtig ook de Apenboom ,alleen daar moet je niet tegenaan lopen !! En ja Viooltjes ,elk najaar koop ik ze en ook heel vroeg in het jaar .Die van jou zijn waarschijnlijk ook Winter Viooltjes die vaak tot Juni blijven bloeien .Geniet maar lekker van jullie tuin
  Groetjes Elisabeth

  Like

  1. Nou ik zou wel blij zijn als de viooltjes lekker tot juni doorbloeien. Voorlopig zien ze er nog geweldig uit.
   Mijn man wil ook niet meer onderhoud plegen onder of naast de boom. Vandaar de lap met sedum. Het ziet er ook harstikke goed uit. De buurvrouw vond het ook mooi (het grenst aan haar huis).
   Wat doe jij met je postzegels?

   Like

   1. Bij mij staat alles behoorlijk vol ,ik hou van veel haha . Wat mis ik soms mijn vorige tuin die een heel stuk groter was .Maar ook hier maken we het zo gezellig mogelijk .Ik had vanochtend trouwens ook foto’s op mijn blog gezet al is daar van de tuin zelf weinig te zien .Wel de lelijke groene schutting en die blijft nog wel ff zo .Allebei wat rug en heup klachten ,zelf heb ik slijmbeurs ontsteking in mijn heupgewricht maar het gaat al iets beter gelukkig en ik rommel weer een beetje rond met de plantjes .Dus we doen een beetje rustig aan .

    Geliked door 1 persoon

 2. Goh, ik zie dat ik hier een aantal berichten gemist heb, ik was je gewoon vergeten tot mijn schande.
  Mooie foto’s van de tuin ..die Lelietjes van Dalen hebben we hier ook, vind ik zo lief..

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je! Geeft niets hoor, leuk om je op blog bezoek te hebben. Ik ben ik heel blij met de mooie dingen in de tuin. Er is nog veel ruimte voor verbetering. Ik heb al redelijk wat ingezaaid.

   Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s