Ontrommelen 5 (van 12): resultaten in mei.

Ondanks het lekkere weer in de zomer, toch nog even een bericht over de stand van zaken tot en met mei in mijn project om 2018 dingen te ontrommelen in 2018.

Hoe is het verlopen tot en met eind mei?

TOTAAL WEGGEDAAN:

In januari: 373 dingen.
In februari: 310 dingen.
In maart: 230 dingen
In april: 7 dingen
In mei: 441 dingen

tabelletje border.jpg

Waarvan:

 • Keuken: 6

 • Kleding: 20

 • Naaispullen: 48

 • Muziek: 118

 • Papierwaar:  190

 • Tuin: 32

 • Assorti: 27

TOTAALSTAND 2018 DUSVER: 1362 dingen weggedaan.

TOTAAL AANGESCHAFT:

In januari: 29 dingen.
In februari: 26 dingen.
In maart: 13 dingen.
In april: 18 dingen.
In mei: 13 dingen.

Waarvan in mei:

 • Kleding: 9

 • Huisraad: 4

TOTAALSTAND 2018 DUSVER: 99 dingen aangeschaft (waarvan 76 stuks kleding).

Hoeveel moet ik nog wegdoen om de het doel van “2018 dingen in 2018” te halen in de rest van het jaar?

Nog 210 dagen, dan wel 29 weken, dan wel 7 maanden te gaan in 2018.

2018 – 1362 = 656 spullen om te ontrommelen in 2018.

 • 656 dingen / 275 dagen = 2,4 ding per dag (voorheen 5,5 per dag)

 • 656 dingen / 29 weken = 23 dingen per week (voorheen 39 per week)

 • 656 dingen / 7 maanden = 94 dingen per maand (voorheen 168 per maand)

Het gaat vlot vooruit, ondanks dat ik in april nagenoeg niets heb ontrommeld.

Wat heb ik deze maand aangepakt?

Ik heb me maar eens op de LP’s, CD’s en de administratie gestort.

singer-1545903_1280De muziekafdeling stond al tijden naar me te lonken, want ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een CD heb gedraaid voor het luisteren. Dat zal een kerst CD geweest zijn, vele jaren geleden. Ik doe er niets mee, ik wil er niets mee, en ik gebruik ze in de praktijk niet.

Ik heb natuurlijk nog even een stapeltje achter gehouden, maar al met al is meer dan 90% op de schop gegaan. Da’s mooi, want dan kan er weer iemand anders naar luisteren.

LP’s blijken niets waard. Ik ben bij een tweedehandse platenzaak wezen vragen. Voor maximaal €1 per stuk wilden ze ze wel van me afnemen. Daarvoor moest ik ze uiteraard naar die winkel brengen, waarvoor ik met de tram moet. LP’s zijn zwaar, dus voor mij is 50 LP’s best een hele heftige lading om de stad mee in te gaan. Dan kost een retourtje centrum Amsterdam voor mij nog altijd zo’n €7,50 in totaal, dus die gaat ook af van de winst, die ik ook moet ophalen, dus dat is nogmaals €7,50 aan reiskosten.

Natuurlijk blijft er netto wel winst over, als ze inderdaad voor elke LP €1 willen geven. Toch heb ik besloten dat het niet was wat ik in gedachten had.

Ik had al die jaren gehoopt dat mijn Paul Simon platenverzameling uiteindelijk wat waard zou zijn. Nu blijkt vinyl weer populair, dus dit leek mij het aangewezen moment om ze te verkopen. Maar ook de platenmaatschappijen weten dat men weer LP’s koopt en alle platen van Paul Simon zijn op nieuwe vinyl weer te koop in de winkel. Ze zijn daarom ook in eerste editie erg weinig waard.

Na die teleurstelling, en met de grote tegenzin om een halve dag te besteden aan een loodzwaar pakket LP’s de stad in de slepen, heb ik ze maar gewoon gedoneerd. Ik hoop dat er iemand van gaat houden. Zo niet, dan is het jammer, maar op deze manier hebben de platen wel de beste kansen.

Net als met alle dingen waar ik veel van genoten heb, maar nu meer als boekensteun fungeren, wil ik graag dat het mijn zaak niet meer is. Doneren aan de kringloop winkel is daarvoor de juiste stap.

Weg is weg. Heerlijk!

recycle-237874_960_720.jpg

11 Comments

 1. Je schiet lekker op hé:-) . Bij mij staat het sinds ik 17 april ben aangereden stil. Ben voorlopig nog wel even zoet met het herstel (verbrijzeld hielbeen). Maar ach, het loopt niet weg…….

  Like

  1. Bedankt voor je reactie.

   Wat een narigheid voor je. Dat je er maar goed van mag herstellen!

   Opruimen is zeker niet de hoogste prioriteit. Dat komt wel weer. Ik hoop dat je ondertussen ook nog wat kan waar je je fijn bij voelt.

   Beterschap met je been!

   Like

 2. Dat van die 2018 dingen in 2018 gaat duidelijk lukken. Ik haal het niet, al heb ik vorige maand 50 jaargangen National Geographic (50 x 12 = 600) meegegeven aaniemand voor zijn gepensioneerde vader; heeft die wat te lezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat geeft meteen een hoop ruimte. En 600 in één klap tikt wel aan.

   Uiteindelijk is het getal natuurlijk arbitrair. Als het het gewenste effect heeft, of de ervaring interessant is, dan is het de moeite waard. Ik vind een jaar wel lang, dus nu heb ik het gevoel dat ik dit niet volgend jaar nog een keer ga doen! 🙂

   Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s