Ontrommelen 6, 7 en 8 (van 12): resultaten in juni, juli en augustus.

De stand van zaken tot en met augustus in mijn project om 2018 dingen te ontrommelen in 2018.

Hoe is het verlopen tot en met eind augustus?

TOTAAL WEGGEDAAN:

In januari: 373 dingen.
In februari: 310 dingen.
In maart: 230 dingen
In april: 7 dingen
In mei: 441 dingen
In juni: 57 dingen
In juli: 175 dingen
In augustus: 25 dingen

batch_juni-augustus 2018 - Capture.JPG

Waarvan:

 • Spellen: 73

 • Kleding: 2

 • CD’s en electronica: 14

 • Floppy discs: 50

 • Kantoorspullen:  66

 • Tuin: 5

 • Meubilair: 11

TOTAALSTAND 2018 DUSVER: 1619 dingen weggedaan.

TOTAAL AANGESCHAFT:

In januari: 29 dingen.
In februari: 26 dingen.
In maart: 13 dingen.
In april: 18 dingen.
In mei: 13 dingen.
In juni: 9 dingen
In juli: 11 dingen
In Augustus: 12 dingen

TOTAALSTAND 2018 DUSVER: 131 dingen aangeschaft.

Hoeveel moet ik nog wegdoen om de het doel van “2018 dingen in 2018” te halen in de rest van het jaar?

Nog 122 dagen, ofwel 17 weken, ofwel 4 maanden te gaan in 2018.

2018 – 1619 = 399 spullen om te ontrommelen in 2018.

 • 399 dingen / 122 dagen = 3,3 ding per dag (voorheen 5,5 per dag)

 • 399 dingen / 17 weken = 23 dingen per week (voorheen 39 per week)

 • 399 dingen / 4 maanden = 100 dingen per maand (voorheen 168 per maand)

Ik heb juni en augustus nagenoeg niets ontrommeld, maar omdat ik met horten en stoten voortgang maak, ben ik nog steeds vooruit op de gemiddelde ontrommel-snelheid die nodig is om het doel te bereiken.

Wat heb ik in de zomer aangepakt?

Ik heb maar eens de knoop doorgehakt over de laaste CD’s, floppy discs(!) en oude electronica.

Ik heb veel vrijgekomen mappen uit mijn voormalige adminstratie gewoon maar weggedaan. Ik heb nog genoeg nieuwe, nette mappen over, voor wanneer ik een map nodig heb. Maar ik heb de aantallen verminderd en de soorten vereenvoudigd. Als ik iets mis, dan kan ik dat vast wel kopen bij de gemiddelde winkel met kantoorspulletjes.

girls-3005705_1280 CROPOok mijn spelletjes heb ik eens doorgenomen. Eerst de bordspellen en spellendozen. Ik heb nu nog over:

 • een aantal setjes kaartenspellen,
 • een schaakspel,
 • dobbelstenen
 • rummicub
 • een aantal Rubiks kubussen (omdat ik nou eenmaal gestoord ben)
 • een yoyo
 • een metalen rups die van de trap af kan lopen
 • een grote zak lego
 • een blokkendoos voor de kleine bezoeker of bezoekster

Als leidraad heb ik voor ogen gehouden: heb ik daar de afgelopen 5 jaar actief van genoten? De rest heb ik weggedaan. Ik heb maar de helft van het bovenstaand echt actief gebruikt in die tijd, maar ik heb wel genoten van het bezitten ervan. Volgens de Konmari methode is dat toch ook goed genoeg? It sparked joy. Een sprakje vreugde spatte er vanaf. Dat vind ik dan best.

Ik heb nu de helft van de laden leeg in de kast boven met mijn spulletjes. Ik heb nog niet alles aangepakt, in die kast, dus het kan nog zijn dat er meer ruimte vrijkomt.

Merkbaar resultaat van eerdere ontrommel-fases.

Wat leuk is, is dat het nu niet meer gaat om spullen weg te werken en van de grond te krijgen. Of om orde te creëren uit een massa dingen die het voortgang van het dagelijks leven obstrueert. Het gaat nu een stap verder: er vallen gewoon gaten in de kasten. En dat geeft lucht. Ze hoeven niet direkt opgevuld te worden.

Andere dingen kunnen prominentere plaatsen innemen, en daarmee juist de joy, de vreugde van dat bezit accentueren.

Mijn DVD’s staan nu 1-laags in de kast, in plaats van dubbellaags, zoals vroeger. Ik heb nagenoeg geen leesboeken meer, en die er staan hebben allemaal ruim plek. De administratie kan gewoon in mappen en laden. Er puilt niets meer uit.

Nog 399 dingen te gaan, en dan ben ik klaar voor dit jaar.

recycle-237874_960_720.jpg

2 Comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s