Ontrommelen 3 (van 12): resultaten in maart.

Ik was geheel vrijblijvend begonnen per 1 januari om 2018 dingen weg te doen in 2018. Ik ben nog steeds bezig met het ontrommelen, dus voorlopig loopt de wedstrijd met mezelf nog.

Tijd om de rekening op de maken voor maart.

Hoe is het verlopen tot en met eind maart?

TOTAAL WEGGEDAAN:

In januari: 373 dingen.
In februari: 310 dingen.
In maart: 230 dingen

maart header opgemaakt

Waarvan:

 • Keuken: 32

 • Kleding: 26

 • Haar en accessoires: 97

 • Film en muziek: 31

 • Papierwaar: 13

 • Kantoorspullen: 31

 • Techniek: 2

TOTAALSTAND 2018 DUSVER: 917 dingen weggedaan.

TOTAAL AANGESCHAFT:

In januari: 29 dingen.
In februari: 26 dingen.
In maart: 13 dingen

Waarvan:

 • Kleding: 11

 • Huisraad: 2

TOTAALSTAND 2018 DUSVER: 68 dingen aangeschaft (waarvan 50 stuks kleding).

Behoorlijk gekleed gaan.

Over de afgelopen 3 maanden is het gros van wat ik gekocht heb kleding geweest. Dat klopt ook als je weet dat ik zó veel was afgevallen in de herfst dat ik 2 maten kleiner moest inslaan van onder andere ondergoed, T-shirts, en broeken. Een heel gedoe en ongepland, maar daarover weid ik wel een andere keer uit.

Kort door de bocht wil een ik gewoon een goed passende onderbroek aan. En daarna een broek, een BH, T-shirt, enzovoorts. Vooral ondergoed vervangen tikt hard aan. Nee, ik vind 7 onderbroeken niet genoeg. Ik ben tenslotte geen minimalist.

Hoeveel moet ik nog wegdoen om de het doel van “2018 dingen in 2018” te halen in de rest van het jaar?

Nog 275 dagen, dan wel 39 weken, dan wel 9 maanden te gaan in 2018.

2018 – 917 = 1101 spullen om te ontrommelen in 2018.

 • 1101 dingen / 275 dagen = 4,0 ding per dag (voorheen 5,5 per dag)

 • 1101 dingen / 39 weken = 28 dingen per week (voorheen 39 per week)

 • 1101 dingen / 9 maanden = 122 dingen per maand (voorheen 168 per maand)

Ik blijf nog steeds inlopen. Deze maand ging het veel chaotischer dan in het begin. Ik weet niet altijd waar ik de volgende stapel vandaan ga halen. Voor april heb ik al wel een paar ideeën over waar ik in kan gaan wroeten.

recycle-bin-1779984_960_720.jpg

Wat heb ik deze maand aangepakt?

Eerst heb ik een la vol met blikjes weggegeven aan iemand op een weggeefgroep op Facebook. Die was daar enorm blij mee. Ze ging er ook echt mee feesten met haar kinderen en andere mensen waar ze samen mee kookt om het hoofd boven water te houden. Dat was gelijk een schrijnend verhaal, en tja, dan is het maar mooi dat het naar mensen gaat die het goed kunnen gebruiken.

Daarna heb ik mijn haarfrutsels uitgezocht, waar ook nog een zakje oude make-up in zat. Ik tel elk ding voor één, behalve de haar elastiekjes die in een zakje zaten. Dat was er ook één in totaal. Toch kwam ik tot 96 dingen. Het is aan de buitenkant niet te zien, maar in plaats van een overvolle doos die uitpuilde, heb ik nu een doos met heel veel ruimte. De accessoires die weg zijn werden al lang niet meer gedragen en hadden daar ook geen kijk meer op bij mij. Wat naar de kringloop kon, is er heen gegaan. Verder heb ik de verjaarde en half gebruikte make-up weggegooid.

Ik heb de stapel plattegronden en kaarten uitgedund. Niet heftig voor de cijfers, maar toch leuk om het een beetje op orde te hebben. Ik grijp niet graag mis, wat stratenplannen betreft.

Een stapel videobanden die al erg lang stonden te wachten om weggegooid te worden heb ik aangepakt. Let wel – dat kan niet groen. Het bestaat uit plastic en magneetband, met stukjes metaal. Je zou ze allemaal uit elkaar moeten schroeven om het plastic los te recyclen, en dan hou je nog de magneetband over, wat vast niet eco-vriendelijk is, hoe je het ook draait, wendt of keert. De hoezen waren van karton, dus die heb ik wel bij het oud papier kunnen doen.

Zijn er anderen aan een opschoning van de winterkleding begonnen?

Of ben ik zo raar dat ik dat ook ná het seizoen doe? Dan weet ik wat ik gedragen heb een wat er wel of niet aan werkte. Het is geen grote sorteersessie geworden, maar wel een paar duidelijke punten, wat kleding, wanten, hoedjes en sjaaltjes oplevert, waar ik niet blij van werd deze winter. Weg ermee.

Op naar de lente.

recycle-237874_960_720.jpg

7 Comments

 1. Nou, je hebt al heel wat weg gedaan zeg!! Heerlijk toch, want blijkbaar was het allemaal overbodige ballast.
  Ik merk het zelf ook hoor, doe (gedwongen door de renovatie) heel veel weg, wat maar lag te liggen en waar ik eigenlijk ook niets meer mee wil doen!!
  Volgende week ga ik inderdaad mijn winterkleding en laarzen eens doorlopen, want daar heb ik ook veel te veel van in de kasten liggen, waar ik veel niet meer van draag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij bent ook goed bezig!

   Ik ga misschien mijn winterkleding ook nog eens hard onder handen nemen. Jassen en laarzen kunnen ook redelijk wat bergruimte innemen. Zomerkleding is compacter. 😎

   Veel succes met de verdere opruim sessies. Zo’n renovatie is net zoiets als verhuizen. Dan moet je ook ineens alles wat je bezit echt vastpakken en verplaatsen. Een goed moment om je te realiseren of het eigenlijk nog weg wat toevoegt aan het leven.

   Bedankt voor het reageren.

   Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s